Tutorial Link Hover


Assalamualaikum readers ;)

Sekarang , Fieza dah makin rajin nak update blog. Muehehe. Support Fieza ok untuk terus menulis diblog ini. Lately , ramai yang cakap blog Fieza informative. Alhamdulillah. Tapi tang mana yang informative tu. Cer citer sikit. Hihi. Sometimes , Fieza pun takde idea untuk mengupdate blog nie. Hmmm , korang yang baik hati , suggest la apa-apa topik untuk update blog ini. Any idea ? :) Semalam , Fieza update pasal Owl Necklace and blaaa blaa blaa. And , ada dua blogger yang tanya macam mana Fieza buat yang macam dekat link tu ? She called "Falling-2 paper". Okay , tu dipanggil link hover ;) Banyak dah kut tuto yang blogger lain buat. Sekarang , Fieza pulak yang buat k.

Firstly macam biasa Dashboard> Design> Edit HTML , Ctrl+F untuk cari code bawah nie.

a:hover

Copy code bawah nie dan pastekan nya dibawah code a:hover tu.

color:#FF6699; background:url(URL IMAGE) ;background-repeat: repeat;
text-decoration:none;

Gantikan URL IMAGE tu dengan URL gambar yang kat bawah nie. Fieza guna gambar nie , sebab tu nampak macam falling paper , tapi kalo korang nak banyak lagi gambar yang lain , just visit to Syamira's blog and google :)

Photobucket
http://i1134.photobucket.com/albums/m615/momoiro_renka94/702442jd36r8s7ma.gif

Okay , kalo tak menjadi , PM me dekat ruangan komen dibawah. Soryy , saya budak baru belajar :)

4 comments:

ilya maisyarah said...

kalau denim , boleh ke buat tuto nieh ? sori menyusahkan ;)

Emmy Natiella said...

I buat dah jadi , thank youuuu ! :D

Emmy Natiella said...

I buat dah jadi , thank youuuu ! :D

Emmy Natiella said...

I buat dah jadi , thank youuuu ! :D