Jom Selamatkan Kredit Maxis Kita.


Hai assalamualaikum. Selamat datang ke blog usang Fieza. Okay, hari ni Fieza nak share something untuk Maxis users. Kredit hilang secara tiba-tiba sering menghantui pengguna Maxis. Eh? Hihihi nevermind. Maxis kadang-kadang charge penggunaan kita semua tahap mencekik. Fieza pernah kena dan alhamdulillah cara kat bawah berkesan. Kita selalu terima message daripada Maxis yang nombor penghantarnya bermula dengan 3XXXX. Biasanya terdapat lagi satu jenis yang dipanggil Maxis Content Provider yang mana nombor penghantarnya bermula dengan 2XXXX. Ada service yang sememangnya FREE OF CHARGE tapi ada juga yang dicaj pada akaun kita.Di sini ada disenaraikan beberapa service yang kerap kali menghantui pelanggan Maxis terutamanya pelanggan Hotlink.

  • Langkah yang pertama hantar mesej kepada nombor yang berkenaan dengan menaip keyword yang betul seperti di dalam senarai di bawah.
  • Tunggu message balasan yang akan memberi kita satu link WAP yang akan menghantar kita terus ke halaman untuk membatalkan langganan kita.
  • Klik link tersebut, cari perkataan UNSUBSCRIBE dan tunggu mesej yang mengatakan "Your subscription has been terminated.Thank you for your patronage".

Kat bawah ni ada contoh nama ECP, Keyword, dan Nombor.

Gamezbots -STOP GB-27300
Gameloft-STOP GC-22810
BOTS-STOP BOTS-27117
MTweeterSTOP-MT-27770
Maxis FB2Mobile-STOP FB-23223
Hidup-STOP HD-26700
U8Mag-STOP MG-27730
U8Comic-STOP COMIC-26888
FINDER 301-OFF FINDER301-301
Fren Club-STOP ALL-22919
SCARY-STOP ALL-27887
EA (Games)-STOP EA-27100
Mlife-STOP ALL-27997
HOTMG-STOP HOT-26333
G-ROOM GLUSTOP-GLU26868
Moko.Mobi-STOP MOKO-23668
Speesh-STOP SPEESH-28282

Pesanan khidmat masyarakat: Jangan terpedaya dengan mana-mana sms yang mempelawa kita melanggan secara percuma dengan mereka. Biasanya hanya percuma untuk pendaftaran sahaja tetapi setiap content yang kita terima akan dicaj oleh mereka. Credit to Sharing is Caring (;


17 comments:

Adie Yosi said...

macam mane nak stop video bots?

Adie Yosi said...

macam mane nak stop video bots?

Adie Yosi said...

macam mane nak stop video bots?

Adie Yosi said...

macam mane nak stop video bots?

Adie Yosi said...

macam mane nak stop video bots?

Adie Yosi said...

macam mane nak stop video bots?

Adie Yosi said...

macam mane nak stop video bots?

MIE MIeE said...

babi pukimak,x blh pun nk stop menatang ni

MIE MIeE said...

babi puki mak nk aku saman menatang ni! pg petang asik isap duit aku je!

MIE MIeE said...

sial btl

MIE MIeE said...

aku jmp aku bunuh BOTS!

MIE MIeE said...

babi pukimak,x blh pun nk stop menatang ni

IeLaH sHaQyLaH said...

sialnya bots...dh bnyk x sye cba stop gamebots..tp ttap tk boleh...sial..sye rasa bots sngaja tknk stop kut...yelah..tlampau miskin...asyk nk amik kredit org je..sial,..

MUHAMAD said...

Saya cadangkan buat report kt skmm,kita kene tegas bila kita tahu diri kita ni di aniaya

Anonymous said...

p la forum maxis bots tu... buat aduan d sana... nanti oprter maxis akan call

penchala fc said...

https://forum.maxis.com.my/forum_topic.asp?TOPIC_ID=2068
sila report dekat forum ni nanti bots anda akan di stop kan tak smpai lima minit

queen nur said...

Saya dah byk kali sent stop unsubscription stop gc 22810, mst message not sent tp hntr mssj no lain boleh pulak